Скандал з російським громадянством: депутати намагалися відсторонити заступника голови Харківської облради

Депутати обласної ради від “Європейської солідарності” 16 лютого винесли до сесійної зали питання про тимчасове відсторонення Богдана Мальованого з посади заступника голови обласної ради.

Під час засідання голова облради Тетяна Єгорова-Луценко зазначила, що це питання не стосується порядку та належить до розряду кадрових, але все-таки поставила пропозицію на голосування.

Всього 29 обранців проголосували “за” те, щоб включити питання до порядку денного. 27 осіб висловилися проти, 37 зовсім не голосували за це питання.

Згідно з результатами голосування, питання підтримали 14 обранців від “Блоку Світличної Разом”, вісім представників партії “Європейська солідарність”, три однопартійці Мальованого з ОПЗЖ, двоє від “Слуги народу” та один від “Блоку Кернеса – успішний Харків”. З усім тим, депутатам не вистачило голосів, тому рішення про відсторонення на сесії піднімати не будуть.

Голова Харківської облради прокоментувала паспорт РФ у свого заступника

Нагадаємо, 14 лютого народний депутат Ірина Фріз опублікувала на своїй сторінці в Facebook документи, в яких сказано, що у харківського депутата Богдана Мальованого є російське громадянство. Обраниця звернулася в облраду та СБУ, щоб там розібралися в ситуації. Сам Мальований повідомив Newsroom, що є громадянином України, а опубліковану інформацію назвав політичним вкиданням.

Коментарі