У харківському екопарку з’явилися на світ четверо маленьких лемурів

Представники двох видів лемурів народилися в кінці весни й зараз почувають себе добре. Гості Фельдман Екопарку можуть познайомитися з малюками в експозиційному вольєрі “Мадагаскар”. Про це повідомили в пресслужбі соціально-гуманітарного мультикомплексу.

Одесити розповіли, як везли жирафа в Харків

“Дитинчата знаходяться разом зі своїми турботливими мамами в групах. Лемури тварини соціальні, вихованням молодшого покоління займаються спільно. Малюки їдять материнське молоко і вже “пробують на зуб” дорослу їжу – раціон у цих видів полягає загалом з тропічних фруктів”, – розповіли в Екопарку.

Всі види лемурів занесені в Міжнародну Червону книгу. Всього в дикій природі збереглося 111 видів і підвидів цих приматів, переважно вони живуть на Мадагаскарі та Коморських островах. Їх популяція постійно скорочується через вирубку лісів і полювання. Ще 15 років тому лемурам не загрожувало вимирання, проте тепер екоактивісти б’ють на сполох.

Харків’ян просять допомогти з вибором імені для новонародженого лошати

Нагадаємо, раніше чотирьох левенят з харківського екопарку відправили жити в Молдову. Торік у наших левів, самця Берта та самки Калі, на світ з’явилися первістки – хлопчик і три дівчинки. Однак у Фельдман Екопарку досить хижаків, тому їм стали шукати нове місце проживання. Передача тварин дозволить “освіжити” кров прайдів. На новому місці левенята почувають себе добре, а незабаром за допомогою місцевих жителів їм придумають імена. У Фельдман Екопарку залишилися 12 “царів звірів”.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі