В Харківському зоопарку народилося верблюденя

Малюк з’явився в сім’ї самки Наташі та самця Саші, які приїхали з Астрахані у 2011 році. Верблюденя народилося десять днів тому, але про це повідомили в зоопарку тільки сьогодні.

У харківському екопарку у пари гавкаючих оленів народився малюк

Пологи пройшли легко та швидко, і стали особливою подією, оскільки зазвичай потомство у верблюдів з’являється в період з середини березня по травень. Як розповів завідувач зоологічної частини зоопарку Олег Грищенко, зимові пологи можуть бути пов’язані з переїздом верблюдів через реконструкцію або з фізіологією самої матері.

Малюк народився здоровим, трохи відпочивши, встав і вже через кілька годин слідував за мамою. Низькі температури верблюденя сприймає абсолютно нормально, весь час знаходиться з мамою на свіжому повітрі та активно набирається сил завдяки молочному вигодовуванню, яке триватиме приблизно від півроку до півтора року. Десь з двомісячного віку малюк почне цікавитися іншими кормами, які поступово будуть введені в раціон: трава, сіно, висівки, морква, буряк. Що стосується горбиків, то поки у верблюденяти є тільки зачатки без внутрішнього жиру. Горбки придбають вертикальне положення через кілька місяців.

У Харківському екопарку народилося незвичайне лоша

Нагадаємо, минулого літа в Харківському дельфінарії народилися три дельфінятка.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі