Переселенці звернулися до Зеленського з проханням допомогти в боротьбі з COVID-19

З такою заявою звернувся до Зеленського голова Правління ГО “Українська народна рада Донецької і Луганської областей” Станіслав Федорчук.

У зверненні говориться, що критично не вистачає сертифікованих вакцин, медичних препаратів і засобів дезінфекції. Морги Донецька та інших окупованих міст Донецької та Луганської областей переповнені, швидка відмовляється виїжджати на виклики, окупаційні адміністрації не в змозі нести відповідальність за життя і здоров’я людей.

“Українська народна рада Донецької і Луганської областей” просить українську владу вжити заходів і здійснити необхідні дії для порятунку громадян.

У харківських лікарнях зайняті всі ліжка з доступом до потокового кисню

Єдиним виходом із ситуації, на думку переселенців з ОРДЛО, є консолідована позиція України та її політичного керівництва, спільно з усіма іноземними партнерами, яка повинна бути озвучена на всіх можливих дипломатичних майданчиках і опрацьована з міжнародними організаціями:

Російська Федерація і окупаційні адміністрації в Донецькій і Луганській області повинні відкрити всі КПВВ зі свого боку та дати можливість українським громадянам з окупованих територій отримати сертифіковані вакцини в мобільних центрах вакцинації поблизу або безпосередньо на території Української КПВВ;

Повинні бути розгорнуті госпіталі для цивільного населення окупованих територій, які будуть розташовані неподалік від лінії розмежування, для того, щоб була можливість надати термінову допомогу;

У Харківській області два показника відповідають “червоній” зоні

Спеціально організовані бригади українських лікарів і рятувальників повинні отримати доступ до окупованих територій, щоб забирати тяжкохворих і перевозити їх на українську територію для надання допомоги;

Звернутися до міжнародних організацій і країн-партнерів з проханням про сприяння та отримання вакцини для жителів окупованих територій.

У разі, якщо окупаційні адміністрації в Донецькій і Луганській області не дадуть можливість громадянам з окупованих територій отримувати медичну допомогу в Україні, тоді вимагати введення нових санкцій проти Російської Федерації; порушення кримінальної справи за фактом організації масового знищення мирного населення та передача справи в Міжнародний Кримінальний Суд; відмова від будь-яких переговорів у Тристоронній контактній групі; термінового скликання зустрічі в Нормандському форматі; підготовку до гуманітарної місії по військовому розблокування КПВВ силами Збройних сил України.

Нагадаємо, раніше пульмонолог Віктор Блажко розповів, як діяти при перших симптомах коронавірусу.

I think all aspiring and professional writers out there will agree when I say that ‘We are never fully satisfied with our work. We always feel that we can do better and that our best piece is yet to be written’.
Показати всі пости

Коментарі