Здавлювали геніталії та били палицею: справу про тортури в поліції передали до суду

Слідчі ДБР передали до суду обвинувальний акт у справі про тортури в Харківській області. Знущання з людини інкримінують двом співробітникам поліції. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Оперативника СБУ підозрюють в отриманні хабаря: справу передали до суду

За даними силовиків, фігуранти розслідували вбивство в одному з сіл. Вони вирішили “призначити” винним друга жертви.

Поліцейські зайшли в будинок 61-річного чоловіка та почали його душити, а також бити дерев’яною палицею. Від потерпілого вимагали зізнатися у вбивстві. Потім на нього наділи наручники та повезли в райвідділ.

У Запорізькій області однолітки били й катували 14-річного підлітка

Там знущання продовжилися. Понад годину чоловіка били пластиковою пляшкою по голові, а потім один з мучителів почав здавлювати та відтягувати жертві геніталії. Не витримавши тортур, житель Харківської області зізнався у вбивстві. А щоб приховати злочин, силовики залучили судмедексперта, який “не знайшов” у потерпілого тілесних ушкоджень.

Фото: ГБР

Наразі оперуповноваженого та підполковника поліції звинувачують за статтею 127 КК України (“тортури”). Їм загрожує до десяти років позбавлення волі. Їх ймовірного подільника з бюро судмедекспертизи хочуть притягнути до відповідальності за введення в оману суду.

Фото: ГБР

Нагадаємо, раніше Жовтневий районний суд Харкова виніс вердикт у справі про службову недбалість, через яку загинув трирічний хлопчик. Трагедія сталася ще у 2017 році. В ході розгляду також з’ясувалося, що спецслужби та поліція знали про неблагополучну сім’ю, але нічого не зробили. Інспектор ювенальної превенції отримала звернення, але так і не почала розслідування. Перевірка за даним фактом почалася лише через два тижні, коли дитина була вже мертва.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі