Бійка дівчаток-підлітків у Запоріжжі: проти батьків побитої дівчини відкрили кримінальну справу на підставі коментаря у соцмережі

У Запоріжжі проти батьків однієї з неповнолітніх дівчаток, яких побила 16-річна мешканка міста, відкрили кримінальну справу на підставі коментаря в соціальній мережі, повідомляє “Суспільне”.

Батькам побитих у Запоріжжі школярок погрожують та вимагають забрати заяви

Як зазначається, батьки однієї з постраждалих, Євгенії Корніченко, стали фігурантами кримінальної справи про неналежне виконання батьківських обов’язків. Про це розповіла адвокат сім’ї Корніченко Оксана Швець-Хомутова.

Шукали п’ять років: СБУ знайшла тіло водія BlaBlaCar, вбитого в 2016 році

За її словами, справу зареєстрували на основі коментаря під відео з побиттям дівчат в одній з соцмереж, де, нібито, йшлося про те, що у Євгенії, ще до інциденту з побиттям, було пошкоджене око, нібито у зв’язку недбалим ставленням батьків по догляду за дитиною. Коли адвокат звернулася в поліції, там заявили, що коментар, у зв’язку з яким відкрили кримінальну справу, як і обліковий запис, з якого його залишили, вже видалені.

У Запоріжжі сталася масштабна ДТП з чотирма авто, постраждала дитина

“Мені не показали, як цей коментар виглядав, але вони сказали, що аккаунт видалений на сьогодні. Коментар цей був зафіксований випадково. Я кажу: хто звернувся до відділу поліції, з приводу того, що цей інцидент взагалі стався? Вони кажуть, що ніхто не звертався, але це було розпорядження обласної прокуратури. Таким чином вони зареєстрували справу тільки на підставі коментаря, віддаленого з аккаунта, який не існує”, — обурилася адвокат.

У Запоріжжі прогримів вибух у будинку: одна людина загинула, двоє поранені (Фото)

Адвокат зазначила, що наступного тижня ознайомиться з матеріалами справи. За словами Хомутової, слідчий зізналася їй, що справа лежить мертвим вантажем. Юрист додала, що в справі взагалі немає ніяких підтверджуючих невиконання батьківських обов’язків даних, виключаючи той самий коментар. На її думку, ця справа — спроба шляхом створення негативної атмосфери навколо постраждалих максимально пом’якшити покарання для 16-річної хуліганки, яка побила дівчаток, а то і взагалі “відмазати” її.

У виданні, своєю чергою, звернулися за коментарем до ГУНП у Запорізькій області. Але поліція поки що нічого не коментує.

У Запоріжжі жінка залишила немовля зі знайомим: дівчинка померла

Нагадаємо, ще наприкінці листопада 2021 року Запоріжжя відзначилося кричущим випадком шкільного булінгу та побиття. У Шевченськівському районі постраждали три неповнолітні дівчинки — інші школярки побили їх на стадіоні місцевої школи. При цьому поліція відмовлялася відкривати справу та почала провадження тільки після того, як 6 грудня 2021 року в мережу потрапили відео побиття. Вже 7 грудня 2021 року винуватицям було оголошено про підозру одразу за двома статтями КК України.

Коментарі